INFORMATIE VOOR PATIËNTEN

Hieronder staan allerlei handige websites die u kunnen helpen om een beter gesprek te voeren met uw arts. En om beter samen te beslissen. We hopen dat u deze informatie nuttig vindt. Heeft u zelf tips, dan horen wij
die graag.

Consultkaart helpt bij kiezen

Op een Consultkaart van een aandoening staan alle behandelmogelijkheden. Per mogelijkheid staan de belangrijkste vragen en antwoorden in een schema. Patiënt en arts gebruiken dit om alle behandelopties te bespreken, vergelijken en vervolgens samen een keuze maken.

3 goede vragen

ziekenhuis-ijsland

Bij de dokter voor behandeling of onderzoek? U heeft altijd meerdere mogelijkheden. Wat past het beste bij u? Stel 3 goede vragen en beslis samen.

Meet uw kwaliteit van leven

Bij samen beslissen moet u aangeven wat u belangrijk vindt. De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl helpt u onder woorden te brengen wat van invloed is op uw kwaliteit van leven. Zo bent u beter voorbereid op het gesprek met uw zorgverlener.

Thuisarts.nl

Bereid je goed voor op een gesprek met onafhankelijke informatie over je aandoening.

Films over ‘samen beslissen’

Drie films laten zien dat ‘samen beslissen’ niet vanzelfsprekend is. Maar bewust moet worden ingezet. De films zijn gemaakt voor presentaties, workshops of opleidingen over ‘samen beslissen’.